Natuurcampings, Natuurhuisjes & bezienswaardigheden

Blogger Worden?
logo2

Natuurcampings in Frankrijk

{{displayValue}}
{{displayValue}}

{{locationDetails}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door sub-categorieën

Natuurcampings in Frankrijk 

Geniet van de rust, privacy en ontspannen sfeer, die een natuurcamping in Frankrijk je biedt tijdens je vakantie. Deze kleinschalige campings zijn vaak te midden van de fraaie Franse natuur gelegen in regio’s als Gorges du Verdon, de Cevennen, Les Landes en bijvoorbeeld Auvergne. Je kunt er prachtig wandelen of fietsen! Een kleinschalige natuurcamping in Frankrijk betekent hierbij niet, dat de geboden plekken klein zijn. Het gaat om reguliere kampeerplekken, waarbij het aantal kampeerplekken veel minder groot is dan op diverse andere gezinscampings in het land.  Daarbij gelden er op de natuurcampings in Frankrijk vaak andere regels. Auto’s moeten bijvoorbeeld voor op het terrein geparkeerd worden in plaats van naast de tent, het moet doorgaans eerder op de avond stil zijn, enzovoorts. Je vindt de regels vaak terug op de website van een natuurcamping. Het verzekert je van rust, ruimte en privacy! Wat heb je nog meer nodig tijdens je vakantie? 

Camping in de Franse natuur 

In Frankrijk op een natuurcamping overnachten biedt je de unieke kans wakker te worden met een uitzicht over de typische Franse lavendelvelden. Het is een fraai gezicht, de opkomende zon boven het paars van de bloeiende lavendel. Aan het begin van de ochtend maak je samen met je gezin plannen voor de rest van de dag. Wordt het vandaag een mooie wandeling door de natuur rondom de kleinschalige Franse camping, of ga je voor een fietstocht? Vaak vind je in de nabije omgeving van de natuurcampings in Frankrijk knusse dorpen en grotere steden. Hier kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen, een kop koffie buiten de deur en lokaal georganiseerde activiteiten.  Tip: vaak zijn de eigenaren van natuurcampings in Frankrijk zelf ook liefhebbers van outdoor activiteiten. Zij kunnen je alles vertellen over de mooiste plekken in de directe omgeving van de natuurcamping. 

Accommodaties op een Franse natuurcamping 

Overnachten op een camping in de Franse natuur kan op verschillende manieren. Kies voor een overnachting in je eigen tent of bijvoorbeeld caravan, ga voor het huren van een reeds ingerichte (tipi)tent, of kies voor een trekkershut. De te huur aangeboden accommodaties zijn vaak compact en voorzien van het minimale wat je nodig hebt tijdens je verblijf. Verwacht geen luxe, het past niet bij de duurzame gedachte van een natuurcamping. Immers, het respect voor de omliggende flora en fauna staat er centraal. Doordat het aantal accommodaties op natuurcampings beperkt is, doe je er verstandig aan deze vroeg in het jaar te boeken. 

Populaire bestemmingen in Frankrijk 

Kies jij voor een overnachting op een natuurcamping in Noord-Frankrijk, een natuurcamping in Midden-Frankrijk of toch in het zuidelijk deel van het land? Frankrijk heeft je tal van fraaie gebieden te bieden. Eerder op de pagina werden hier al enkele voorbeelden van genoemd. Enkele van de mooiste natuurcampings in Frankrijk vind je in de Gorges du Verdon, een brede rivierkloof binnen het departement Alpes-de-Haute-Provence. Laat je verrassen door de opvallende kleur van het water tijdens een wandeling, een autorit door de omgeving of een tocht met een kajak. Dat laatste kan hier goed!  Naast de natuurcampings in de Gorges du Verdon, is ook een bezoek aan de Cevennen het overwegen waard. Je vindt de Cevennen in het zuiden, in het Centraal Massief. Geniet hier van de wilde natuur en het brede aanbod aan flora en fauna. De zuidelijke ligging maakt dat je vrijwel zeker mooi weer hebt in de zomermaanden. Ook de Camargue, een fraai park, ligt in het zuidelijk deel van Frankrijk. Iets wat je hier zeker zou moeten bekijken zijn de typische zoutvlaktes. Een derde optie is Les Landes, tegen de Spaanse grens aan. Liever een bestemming iets noordelijker in Frankrijk? Overweeg in dat geval een bezoek aan Parc Régional du Morvan, gelegen in de Bourgogne. Deze streek ligt ten zuidoosten van Parijs, ter hoogte van Zwitserland. Dit gebied kenmerkt zich door zijn steile rotsen en vrolijk kronkelende rivieren. Een ideaal gebied voor het maken van wandelingen en fietstochten.