Natuurcampings, Natuurhuisjes & bezienswaardigheden

Blogger Worden?

Natuurcampings in Duitsland

{{displayValue}}
{{displayValue}}

{{locationDetails}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door sub-categorieën

Natuurcampings in Duitsland 

Kies voor een ontspannen natuurvakantie in Duitsland, waarbij je overnacht op een kleinschalige natuurcamping. Deze natuurcampings in Duitsland zijn gelegen op plekken omringt door de natuur, zoals bossen, landerijen en berggebieden. Een natuurcamping biedt je hiermee een ervaring die het dichtst in de buurt van wildkamperen komt. Belangrijk verschil hierbij zijn de faciliteiten die de natuurcamping je biedt; je hebt er de beschikking over stroom, over een toiletgebouw, losse douches en in sommige gevallen een klein zwembad. In dit artikel lees je meer over natuurcampings in Duitsland en de gebieden waar je deze vindt. Heb jij de overnachting op een Duitse natuurcamping al eens overwogen? 

Overnachten op natuurcampings in Duitsland 

Natuurcampings in Duitsland zijn van nature kleinschalig opgezet. De kleinschaligheid zit hierbij voornamelijk in het aantal kampeerplekken wat geboden wordt. Zelf zijn de kampeerplekken niet kleiner, dan de plekken die je op de gemiddelde Duitse familiecamping treft. Naast losse kampeerplekken bieden sommige Duitse natuurcampings andersoortige accommodaties. Denk hierbij aan reeds opgezette en ingerichte huurtenten, aan kleine trekkershutten en bijvoorbeeld chalets. Het is er fijn vertoeven door het jaar heen!  De gunstige ligging van deze natuurcampings binnen de diverse Duitse natuurgebieden, maakt ze een ideale uitvalsbasis voor verschillende outdoor activiteiten. Denk aan fraaie wandel- en fietstochten in de omgeving. 

Populaire Duitse regio’s met natuurcampings 

In de basis vind je overal in Duitsland natuurcampings. Populaire regio’s onder liefhebbers van outdoor activiteiten zijn onder meer de Duitse Alpen, Beieren, het Zwarte Woud, Saksen, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Voor-Pommeren. Ook de Moezelstreek en Saarland zijn regio’s waar het fijn vertoeven is in het voorjaar, de zomer en de herfst. 

Rustige camping in de Duitse natuur  

Natuurcampings zijn gericht op het bieden van rust, ruimte en privacy. Vaak gelden er andere regels dan op een klassieke familiecamping. Zo moet het er al eerder op de avond stil zijn en is het niet altijd mogelijk een auto naast de tent of trekkershut te parkeren. Alles staat op een natuurcamping in Duitsland in het teken van respect voor elkaar en voor de natuur rondom het natuurkampeerterrein. Dat blijkt ook uit de duurzaamheid waarop veel van deze natuurcampings in Duitsland inzetten. Denk aan het gebruik van zonnecollectoren voor het bieden van warm water in de sanitairgebouwen op de camping, het gebruik van bewegingssensoren om de verlichting in deze gebouwen automatisch in- en uit te schakelen in de avond, enzovoorts.  Op deze rustige campings in Duitsland wordt vaker geen, dan wel een animatieprogramma aangeboden. Wanneer je samen met kinderen kampeert op een natuurcamping in Duitsland is het om deze reden slim, vooraf na te denken over de activiteiten die je met ze onderneemt. Wel beschikken veel natuurcampings over een speelterrein of bijvoorbeeld een kleinschalig zwembad. 

Cruisend langs de Duitse natuurcampings 

Duitsland heeft je ontzettend veel te bieden. Denk aan de fraaie kastelen die je al cruisend door de Duitse regio’s tegenkomt, de verschillende Duitse meren en de berggebieden aan de kant van Zwitserland en Oostenrijk. Populaire Duitse meren zijn onder meer de Bodensee en de Königssee. Niet alleen aan de kant van Oostenrijk vind je berglandschappen, ook dichterbij huis vind je ze. Denk bijvoorbeeld aan het gebied bij Winterberg, nabij de grens bij Enschede. Het is in de winter en het voorjaar een populair wintersportgebied onder Nederlanders. Wist je dat Duitsland net als Nederland schiereilanden heeft? Borkum is er een voorbeeld van, evenals Rügen. Ze zijn het bezoeken waard! Op het internet vind je verschillende autoroutes door Duitsland, welke je langs de mooiste plekken in het land brengen. Ze zijn voornamelijk gericht op de Duitse natuur, waarbij je tussendoor diverse knusse plaatsjes tegenkomt. Zoek voor vertrek uit, waar je langs deze route op natuurcampings in Duitsland kunt overnachten.