Natuurcampings, Natuurhuisjes & bezienswaardigheden

Blogger Worden?
logo2

Natuurcampings in Drenthe

{{displayValue}}
{{displayValue}}

{{locationDetails}}

{{locationDetails}}

Terug naar filters

Blader door sub-categorieën

Natuurcamping in Drenthe

Geniet van de rust en ruimte die de provincie Drenthe je te bieden heeft, door te verblijven op een natuurcamping. Zoals de naam van dit type camping al doet vermoeden, is een natuurcamping in Drenthe normaliter in een bosrijke, natuurlijke omgeving gelegen. Het maakt het de ideale uitvalsbasis voor outdoor activiteiten als wandel- en fietstochten. De natuurcampings in Drenthe zijn vaak kleinschalig opgezet, waarbij gasten hier verblijven met veel respect voor de medemens en natuur. De kleinschaligheid van een natuur camping in Drenthe zit hierbij overigens niet in de grootte van de kampeerplekken. Deze zijn over het algemeen te vergelijken met die op andere campings. Geen uitgebreide animatieprogramma’s, maar een oase van rust en privacy! 

Kamperen in de Drentse natuur

Wist je dat Drenthe de dunst bevolkte provincie van het land is? Het maakt de provincie rijk aan bossen, landerijen en andere vormen van natuur. Vanaf een natuurcamping in Drenthe trek je eenvoudig naar natuurgebieden als Nationaal Park Dwingelderveld, naar De Hondsrug en bijvoorbeeld naar Nationaal Park Drentsche Aa. Je kunt er prachtig wandelen en fietsen! Naast deze natuurgebieden heeft Drenthe tal van andere fraaie plekken te bieden. Breng bijvoorbeeld ook een bezoek aan Hijkerveld, het Blauwe Meer en Norgerholt. Bij het Hijkerveld vind je een klassieke schaapskooi. Deze is meer dan het bezoeken waard, niet alleen wanneer je in Drenthe kampeert met kinderen.  Naast de zeer diverse natuur in de provincie Drenthe vind je er sfeervolle plaatsen als Assen en Emmen. Je kunt er terecht voor een hapje en drankje, maar ook voor een dagje shoppen met je partner. Bezoek je een natuurcamping in Drenthe met je kinderen? Vergeet in dat geval niet naar het dierenpark in Emmen te gaan. Deze dierentuin bestaat nog niet zo lang; de oorspronkelijke dierentuin in het centrum van Emmen is vervangen door een modern park aan de rand ervan.

Natuurkampeerterreinen in de provincie Drenthe

In de provincie Drenthe is het niet toegestaan in de wilde natuur te overnachten; je kunt er een boete voor krijgen. De natuurkampeerterreinen in Drenthe vormen een passend alternatief voor het wild kamperen. In Drenthe een natuurcamping bezoeken biedt je een garantie op een rustige vakantie, waarin je de mogelijkheid hebt volledig tot jezelf te komen. Geniet niet alleen van de natuur rondom de natuurcampings in Drenthe, maar ook van een mooi boek of bijvoorbeeld tijdschrift. Voor kinderen kun je zoeken naar natuurcampings in Drenthe met een zwembad of speelveld. Al zullen de meeste campings in de Drentse natuur dergelijke voorzieningen niet hebben. Ze zijn gericht op gezinnen die op zoek zijn naar rust en privacy. 

Geniet van een vakantie in Drenthe

Bepaal vooraf voor jezelf of een natuurcamping in Drenthe wat voor jouw gezin is. Het kan het overwegen waard zijn om een overnachting op een van de natuurcampings in deze regio te combineren met een verblijf op een grotere camping met zwembad en animatieprogramma voor kinderen. Zo biedt de vakantie voor ieder wat wils! Houd bij een verblijf op een natuurcamping in Drenthe rekening met de regels die er gelden. Zo is het vaak niet toegestaan de auto naast de tent of caravan te parkeren; de auto’s staan op een centrale parkeerplaats rond de ingang van het natuurkampeerterrein. Hier heb je zelf ook profijt van; je wordt in de avond niet gestoord door gezinnen die laat terugkeren van een dagje weg. Daarbij moet het in de avond vaak al relatief vroeg stil zijn op een kleine natuurcamping in Drenthe. 

Unieke overnachting in de provincie Drenthe

Naast de campings met klassieke kampeerplekken voor tenten en caravans, zou je ook naar alternatieve accommodaties kunnen zoeken in Drenthe. Denk bijvoorbeeld aan een overnachting in een boomhut of safaritent. Of wat te denken van een zogenaamde Cabiner? Het is een zelfvoorzienend huisje, middenin de Drentse natuur. Je kunt er vaak douchen en slapen; een keuken en WiFi is er niet. Een unieke ervaring!