Natuurcampings, Natuurhuisjes & bezienswaardigheden

Blogger Worden?

Adverteren

Heb je een camping die voldoet aan de eisen van een natuurcamping? Dan is het mogelijk om bij ons je camping aan te melden. Het is belangrijk dat je een zo compleet mogelijk profiel maakt van je camping, natuurlijk helpen we je daarbij!

Vermelding

Je camping aanmelden is makkelijk, wij hebben het moeilijkste al voor je gedaan. Het enige wat jij nog hoeft te doen is je aan te melden. De vermelding van je natuurcamping bevat daarmee alle basisgegevens die nodig zijn. Denk hierbij aan:

  • Omschrijving van je camping
  • Link naar je campingsite
  • Kenmerken
  • Telefoonnummer & adres gegevens
  • Contactformulier
  • Foto’s
  • Google Maps locatie
  • Thema

Criteria voor een vermelding

Voordat je camping live staat hebben we een aantal punten die we controleren. Denk hierbij aan: Ruimte, Rust, Natuur en Duurzaam. Deze punten zullen we hieronder in het kort uitleggen. Doordat we met thema’s werken is het niet noodzakelijk om aan alle punten te voldoen.

Ruimte

Wat onze bezoekers vooral belangrijk vinden is de ruimte die ze hebben op een natuurcamping. Een van de beste dingen van kamperen in een natuurlijke omgeving is de hoeveelheid ruimte die je hebt. In tegenstelling tot veel grote campings, die krap en druk kunnen aanvoelen, bieden natuurcampings een gevoel van openheid en vrijheid.

Rust

De overgrote meerderheid van onze bezoekers en die van de natuurcampings wil weg uit de drukte van alledag, dus hebben campings geen (grote) animatie of lawaaierige restaurants en cafés. Wat onze gasten daarentegen waarderen is dat er een kleine keuken aanwezig is en eventueel een klein zwembad om af te kunnen koelen.

Natuur

De camping ligt natuurlijk in een prachtig natuurlandschap, weg van de drukte. Het hoeft geen kleine camping te zijn of een met sobere of geen voorzieningen om toch als groen te worden beschouwd. Campings met enig comfort en goed sanitair doen niets af aan de ervaring en beleving op een natuurcamping.

Duurzaamheid

Gelukkig kiezen steeds meer campingeigenaren ervoor om hun camping duurzaam te runnen. Ze proberen economische, ecologische en sociale belangen met elkaar in evenwicht te brengen. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld groene energie, duurzame (LED) verlichting, waterbesparend sanitair en is het mogelijk om je afval te scheiden.